Flickan i lila kapitel 1

Dektektiven Frank Bylock ryste till när han såg liket. Det var en ung flicka, 10år, kring 143 cm lång, brunt hår och helt klädd i lila och hennes kropp var full med blå och lila blåmärken. Polischefen Johan Tratt kom stegande. Frank backade lite han hade alltid trott att Tratt hade svårt när andra tog över hans jobb.
- Ja, här har vi något att bita i, sa tratt.
-  Ja, sannerligen, sa Frank. Sen fortsatte han:
- Vad har gett henne alla dessa blåmärken?
- Det är lite oklart men vi misstänker en vattenspridare.
Då hördes sirener och en ambulans svängde in på den övervuxna gårdsplanen och tratt gick iväg för att tala med personalen. Flera bilar kom inkörandes.
- Alltid ska de komma och störa jäkla journalister, muttrade Frank för sig själv. En kvinna med mikrofon och med en kameraman bakom sig kom springande mot Frank. Frank skulle just vända sig om och leta efter tratt när kvinnan gjorde stopptecken till honom.  Frank satte händerna i fickan och väntade tålmodigt på kvinnan och den stackars kameramannen som kom flåsande mot honom. De stannade framför honom, kameran sattes på och kvinnan vände sig mot kameran och började prata.

- Hej Sverige, jag står här med... Hon gav Frank en hjälp-mig-då-blick.
- Frank Bylock, dektektiv, sa han sakkunnigt.
- Hej, Frank, sa kvinnan och vände sig mot kameran igen.
- Hej, sa Frank och flinade in i kameran.
- Vet ni vad som hänt? frågade kvinnan en aning irriterad. 
- En tioårig flicka har funnnits död i en vattenpöl hon har blivit slagen här på gårdsplanen men dött i skogssnåret. Hon har fullt med blåmärken över hela kroppen.
- Har ni någon misstänkt? frågade kvinnan fortfarande vänd mot kameran.
- Nej, inte än. sa Frank.
- Hade gärningsmannen något vapen?
- Vi misstänker att hon blivit slagen med en vattenspridare men det var defenitift inte det som dödade henne! sa Frankoch såg sig omkring efter tratt.
-Tack...Frank, sa kvinnan och vände sig mot honom. Sen vände hon sig snabbt tillbaka mot kameran och repeterade allt han sagt. 

Frank drog en suck och började gå mot bilen. Det tar två timmar att komma hem plus att han måste hinna till ICA också. 

Frank sjönk ner i sin toyota. Satte in nyckeln och vred om. Bilen startade med en vroom. Och Frank satte in sig i sitt i sitt automat läge där han alltid är när han kör bil. Där han är där men inte helt med. Där han gör saker enbart på rutin och där han är ensam med sina tankar.

När Frank gick och lade sig den kvällen tänkte han mycket på den mördande flickan. Detta kommer bli ett mycket spännande fall. Var det sista han tänkte innan han somnade.

















































































Kommentarer
Postat av: emIlIa

hahahha en vattenspridare??? <333

2010-08-04 @ 17:05:55
URL: http://emiliasheart.blogg.se/
Postat av: emIlIa

vet du hur man fixar design??

2010-08-04 @ 17:06:35
URL: http://emiliasheart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0